Viikonloppuna Ukko, 9-viikoinen koiranpentu, sairastui rajuun suolistotulehdukseen ja lauantai sitten vietettiinkin eläinlääkärillä. Pienelle annettiin oikein urakalla nesteitä ja lääkkeitä. Poika oli onneksi pirteä jo heti samana iltana, vähän liiankin pirteä. Minun puolesta olisi saanut vaikka vähän lepäillä noin ikävän taudin jälkeen.

Mutta viikko on siis jo puolessa, ja viikonlopun ikävyydet onneksi takana. Tänään aamulla minun piti tulla jo aikaisin koululle ja aamu oli kotona kyllä yhtä huisketta. Iita piti tietysti käyttää ulkona erikseen, tällä aikaa Ukko oli saanut aikaan ihmeitä kotona repimällä lattialla olleita sanomalehtiä sekä löytämänsä vessapaperirullan. Huh... Sinne ne kuitenkin molemmat jäivät kun lähdin kouluun ja ilmeisen hyvin oli mennyt, koska molemmat olivat untenmailla kun menin kotiin.

Iita on kyllä ihailtavasti suhtautunut uuteen tulokkaaseen, vaikka tietysti toisella menee välillä hermot kun pentu ei jätä rauhaan. Olenkin ottanut tavaksi antaa Iitalle myös omaa rauhaa esim. makuuhuoneessa, jonne Ukko ei koiraportin takaa pääse. Tietysti käydään edelleen lenkeillä ihan kaksin, Ukko pääsee sitten aikanaan mukaan kunhan vähän kasvaa.

Käytiin tänään Ukon kanssa ensimmäistä kertaa vähän "pidemmällä" kävelyllä. Ensin poika piti vaan kantaa tarpeeksi kauas kotipihasta, että liikkuminen eteenpäin ylipäätään onnistui. Kävely oli kuitenkin loppujen lopuksi mukava ja taisi poikakin vähän väsähtää.- Hyvä niin, koska lähdin vielä iltapäiväksi koululle.